Акција на „Чистота и Зеленило“ за холтикултурно уредување

Екипите на јавното претпријатие „Чистота и зеленило“ насадија околу 500 листопадни и зимзелени садници и украсни грмушки.

Листопандите, зимзелените садници и украсните грмушки се насадени на плоштадите, булеварите, кај Спортската сала, градските паркови, и повеќе улици во градот.

Паралелно се спроведува и  акција за кроење на грмушки на јавни површини. Од претпријатието апелираат до граѓаните совесно да се однесуваат кон садниците и цвеќињата.

Коментари

коментар(и)