„Безбедно дома и на улица“со дечињата од „Ангел Шајче“

„Мали велосипедисти“ е насловена трката која што се одржа денеска на Спомен Костурница, а ја организираше Отсекот за превенција при СВР Куманово во соработка со Општински совет за безбедност во сообраќај на патиштата, детската градинка „Ангел Шајче” и велосипедскиот клуб Вело М.

Малите се натпреваруваа под мотото „Безбедно дома и на улица”. Целта е  да се истакне важноста на безбедноста во сообраќајот и градење на сообраќајна култура од најмала возраст.

Коментари

коментар(и)