Болницата доби нов рентген апарат

Министерството за здравство и Светска банка обезбедија нов рентген апарат за потребите на јавната здравствена установа Општа болница Куманово. Апаратот е спремен за Rtg дијагностика на различни патолошки состојби кај пациентите од нашата и околните општини и веќе е пуштен во употреба.

Коментари

коментар(и)