Браните преполни, но нема опасност од поплави (ВИДЕО)

Акумулацијата „Глажња“ од кадешто Куманово се снабдува со вода, е преполна. Водата веќе се слева преку браната, но од Водостопанство „Кумановско-липковско поле“ уведуваат дека опасност од поплави нема, бидејќи речните корита се чисти. Радува што градот и оваа сеозна нема да има проблеми со водоснабдување.

Коментари

коментар(и)