Велигденски концерт – „Симфониум”

Духовна музика во изведба на оркестарот „Симфониум” при кумановската синоќа го исполни  соборниот храм Свети Никола. Концертот е по повод најголемиот христијански празник, Велигден.

На концертот настапија солисти на Симфониум под диригентско водство на Филип Петровски, кој премиерно ја претстави својата композиција Ноктурно бр.2 пред публиката во црковниот храм.

Коментари

коментар(и)