(ВИДЕО)Ашмет Елезовски од НРЦ гостува во СТАВ

Извршниот директор на Националниот ромски центар, Ашмет Елезовски вечерва во СТАВ зборува за Светскиот ден на Ромите, за справувањето со здравствената, економска, енергетска криза со посебен акцент на ромската етничка заедница, за образованието и вработувањата, за новата национална Стратегија за инклузија на Ромите 2022 – 2030, со основна цел -изедначување на степенот на вклученост и интеграција на ромската заедница со сите етнички заедници.

 

Коментари

коментар(и)