(ВИДЕО)Пензионерите реагираат за намалената посмртнина

За пет илјади денари е намалена посмртнината што се исплаќа на семејството на починат пензионер, кој до февруари месецов изнесуваше 30.000 денари.

Пензионерите од целата држава реагираат на одлуката која е донесена од  Одборот на регистрираната организација за солидарен фонд и членарина, кој функционира во рамките на Сојузот на здруженијата на пензионери.

Повеќе во прилогот.

 

Коментари

коментар(и)