(ВИДЕО)Српската заедница го одбележа денот на бомбардирањето на Аџитепе во 1941 година

На споменикот на загинатите авијатичари на 06 април 1941 година денеска беше положено цвеќе во чест на сеќавање на Денот на бомбардирањето на аеродромот Аџитепе кога била нападната војската на Кралството Југославија од германската авијација.

Пред присутните се обрати претседателката на Српската заедница во Македонија, Гордана Јовиќ- Стојковска, истакнувајќи дека на споменикот има запишано имиња на 15 жртви кои што загинале во близина на аеродромот.

Коментари

коментар(и)