(ВИДЕО)Ќе се субвенционира минималната плата на занаетчиите

Во износ од 1600 денари ќе се субвенционира минималната плата на занаетчиите, информираше деновиве претседателот на Занаетчиската комора на Македонија, Агрон Фазлији. Предлог-законот доставен до Економскиот совет на Владата, се уште не е изгласан во Собранието. По усвојувањето на законот, занаетчиите ќе бидат информирани како да аплицираат за помошта од државата.

Повеќе во видеото.

Коментари

коментар(и)