ВИДЕО: Агенцијата за храна со обука за безбедна храна за децата

Агенцијата за храна и ветеринарство реализираше обука за обновување и стекнување на нови знаења од областа на безбедноста на храната во градинките за превенирање на можни инциденти поврзани со храната, со единствена цел, заштита и унапредување на здравјето на децата во предучилишните установи. На Работилницата учествуваа претставници од градинките од Куманово и останатите пет општини од ссевероисточниот регион, старечкиот дом, општината и други институции и установи.

Коментари

коментар(и)