ВИДЕО: Акцијата „Здравје за сите“ во село Сопот

Во кумановското село Сопот вчера се реализираше акцијата „Здравје за сите“ на министерството за здравство. Голем број жители на селото се вклучија во акцијата за да ги проверат крвниот притисок и шеќерот во крвта. Акцијата која е во реализација на Здравствен дом Куманово ќе се спроведува цела година во најголем дел од руралните средини.

Коментари

коментар(и)