ВИДЕО: Алексовска: Иако реално е поминат рокот, министерството му ги врати одземените ингеренции на Димитриевски

Директорката на градинката „Ангел Шајче“, Марина Алексовска денеска одржа прес-конференција на која, покрај останатото посочи дека согласно законот, градоначалникот е должен да ја започне постапката за избор на нов директор три месеци пред истекот на мандатот на актуелниот директор, но тој ги пробил сите законски рокови и самиот се довел во ситуација да остане без надлежности.

Според Алексовска, иако реално е поминат рокот,  ресорното министерство му ги вратило одземените ингеренции и го смета од него донесеното решение за уредно доставено.

Коментари

коментар(и)