(ВИДЕО) Благица Димитровска од „Инклузива“ во СТАВ

Во СТАВ вечерва гостува Благица Димитровска, претседателка на здружението „Инклузива“. Димитровска ќе говори за иницијативата за воведување квоти за лицата со попреченост на изборите, за пристапноста на веб-страниците на политичите партии и општините за оваа категорија на граѓани, за придобивките од отворањето на сензорни соби и инклузивни игралишта и уште многу актуелни теми.

Емисијата почнува во 20 часот.

 

Коментари

коментар(и)