ВИДЕО: Бобан Стефановски го искачи најголемиот врв во Иран

Кумановецот Бобан Стефановски го искачи Дамаванд, највисокиот планински врв во Иран и Мала Азија. Стефановски досега има искачено седум високогорски врвови. Искачувањето на Дамаванд, кој е со височина од 5.609 метри, раскажува траело четири дена и било вистински предизвик.

Коментари

коментар(и)