ВИДЕО: Вмрежување на локално економските социјални совети

На иницијатива на Локално економскиот социјален совет Куманово и Младинскиот културен центар од Битола денеска во Куманово се одржа средба на претставници на советите од Куманово, Битола, Струга, Тетово, Гостивар, Штип, Ресен, Кавадарци и Свети Николе.

Локалните економско социјални совети мора да придонесат за дијалог помеѓу општините, бизнис секторот и синдикатите, е заклучокот од средбата. Ќе се бара и поголема соработка со националниот совет.

Коментари

коментар(и)