ВИДЕО: Во „Зафир Сајто“ слободни места има, недостасува персонал

Домот за стари лица „Зафир Сајто“ во моментов може да прими уште дваесетина корисници до целосно исполнување на капацитетот со кој располага. Во установата континуирано се работи на подобрување на условите за престој, но недостасуваат негувателки и медицински сестри. Неодамна, со одлука на Советот на општина Куманово е зголемена цената за престој и сега изнесува 16.000 денари месечно.

Коментари

коментар(и)