ВИДЕО: Во Куманово започна да функционира пливачкиот и ватерполо клубот „Вардар“, тренинг со Никола Раѓен

Од овој месец во Куманово започна да функционира пливачкиот и ватерполо клубот „Вардар“ од Скопје. По тој повод вчера претставици на клубот, заедно со прославениот ватерполо играч Никола Раѓен од Република Србија одржаа тренинг на затворениот градски базен. Целта е да се поттикне пливањето кај дечињата, но и во иднина да се организираат бројни настани и активности.

Претставниците на клубот, и Раѓен се сретнаа и со градоначалникот на Куманово, при што дефинираа идни активности.

ПОВЕЌЕ ВО ВИДЕОТО ПО 18 ЧАСОТ!

Коментари

коментар(и)