ВИДЕО: Голем интерес за вакцинација против сезонски грип

Над две илјади лица од ризичните групи досега се вакцинирале против сезонски грип во Куманово на претходно закажано на „Мој термин“. Интерес има и за комерцијалната вакцина, посочуваат надлежните од Центарот за јавно здравје Куманово. Процесот на имунизација продолжува и наредниот период, информира д-р Едита Рамизи, епидемиолог, вработена во Центар за јавно здравје Куманово.

Коментари

коментар(и)