ВИДЕО: Градскиот базен ќе добие топлински пумпи и фотоволтаици

Општина Куманово ќе инвестира десет милиони денари за топлински пумпи и фотоволтаици за комплексот базени, соопштија денеска од ЈП „Куманово Паркинг“.

Пумпите драстично ќе ја намалуваат потрошувачката на електричната енергија, смета менаџерскиот тим на претпријатието кое стопанисува со градскиот базен.

Коментари

коментар(и)