(ВИДЕО) Граѓаните да внимаваат на крлежи, зголемен бројот на убоди

Граѓаните на внимаваат на крлежи, бидејќи е зголемен бројот на убоди, апелираат здравствените работници. Топлото време велат традиционално го зголеми бројот на убоди од овој паразит. Лекарите препорачуваат брза, стручна реакција, во рок од 24 часа, за да не дојде до сериозни здравствени компликации.

Коментари

коментар(и)