ВИДЕО: Граѓаните можат да побараат бесплатна правна помош

На градскиот плоштад во Куманово денеска се реализираше настан за промоција на бесплатна правна помош.  Над 3.000 граѓани побарале ваков совет во рамки на проектот кој го спроведува Советот на Европа, заедно со министерството за правда. Граѓаните реагирале за различни правни проблеми, најчесто здравство, социјална заштита, бракоразводни постапки, имотно правни односи.

Коментари

коментар(и)