ВИДЕО: Жители бараат да се уреди патот Новосељане, Косматац, Мургаш

Жители на селата Новосељане, Косматац и Мургаш бараат да се уреди локалниот пат. Тие реагираат дека секојдневно ги уништуваат возилата. Велат интерес за враќање во селото има, но доколку се уреди инфраструктурата, се надеваа дека селата уште повеќе ќе заживеат. Од општината информираат дека се работи на овој проблем и најдоцна за еден месец треба да се избере изведувач. Патот е во должина од пет километри.

ПОВЕЌЕ ВО ВИДЕОТО ПО 18 ЧАСОТ!

Коментари

коментар(и)