(ВИДЕО) Завршен настан од проектот „Обединети во мирот“

Над 40 ученици од средното техничко училиште „Наце Буѓони“, од различни етнички заедници, преку активности изминативе четири месеци се обучуваат за создавање подобри услови за соработка и ненасилна комуникација преку уметност и вештини на посредување и ученичка медијација.

Обуките се реализираа во рамки на проектот „Обединети во мирот“, кој го реализираше Здружението Доверба Куманово.

Во Занаетчискиот дом денеска се одржа завршен настан на кој беа презентирани резултатите од активностите на проектот кој е поддржан од Екуманска иницијатива жена Хрватска.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

Коментари

коментар(и)