ВИДЕО: Започна еко-акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“

Утрово започна акцијата „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“ во која се вклучени општината, јавното претпријатие „Чистота и зеленило“, АРМ и невладини организации поддржани од Делегацијата на ЕУ во Скопје. Целта е преку расчистување на дивите депонии и засадување на дрвја да се зазелени градот, но и да се крене еколошката свест на граѓаните на повисоко ниво.

 

Коментари

коментар(и)