ВИДЕО: Зачестени пријави за напади од кучиња

Статистиката покажува двојно зголемување на бројот на напади од кучиња скитници во Куманово. За два дена во најголемата општина во земјава дури четири лица пријавиле напад од куче скитник.

Општината одвојува средства за третман и заловување, но се уште нема решение на проблемот.

Коментари

коментар(и)