ВИДЕО: Зголемена минималната плата на 20.175 денари

Донесена е одлука за зголемување на минималната плата. Почнувајќи од април минималната плата во државата ќе биде повисока за 2 175 денари и ќе изнесува 20 175 денари, односно ќе има зголемување за 12 отсто, изјави премиерот Димитар Ковачевски по денешниот економско-социјален совет.

Занаетчиската комора на Македонија ја поздравува одлуката, но бара сузбивање на сивата економија.

Коментари

коментар(и)