ВИДЕО: Значајни проекти реализирани во североисточниот регион

Повеќе проекти за изградба на патишта во помалку развиените општини како и проекти од туризмот се реализираа тековната 2023-та во североисточниот регион, информираа надлежните од Центарот за развој на североисточниот плански регион Куманово. Во тек е доуредување на задружниот дом во село Пчиња, Општина Куманово аплицираше со набавка на полуподземни контејнери кои се поставени на повеќе локации, а јавното претпријатие „Водовод“ доби повеќенаменско возило-багер.

 

Коментари

коментар(и)