(ВИДЕО) Изложба „Стеги“ на Илија Струмениковски во Центарот за култура

Љубителите на уметноста утревечер со почеток во 19 часот, во Центарот за култура ќе можат да ја проследа изложбата „Стеги“ на познатиот актер, Илија Струмениковски.

Покрај актерството тој над 50-ина години се занимава и со сликарство, остварувајќи 20-ина самостојни изложби, како и учество на повеќе групни. Во Куманово последен пат се претставил пред 9 години.

Коментари

коментар(и)