ВИДЕО: Иницијативи да се прошири бесплатниот паркинг простор

Во најголемата општина во земјава веќе неколку месеци се реализира програмата за повластен паркинг простор за лицата со попреченост. Советот на Општина Куманово донесе одлука 3 милиони денари да се одвојат за оваа намена. Интересот за користење повластен паркинг велат надлежните е голем. Но, деновиве советничката група на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата покренаа иницијативи ваквата повлност во Куманово да ја користат и лицата со попреченост од останатите градови во земјава, но и за прв пат да се означат места од чие користење средствата би завршувале во хуманитарни цели.

МНОГУ ПОВЕЌЕ НА ОВАА ТЕМА ОД РАЗГОВОРОТ СО КООРДИНАТОРКАТА НА СОВЕТНИЧКАТА ГРУПА НА ВМРО-ДПМНЕ И КОАЛИЦИЈАТА, ЕЛЕНА ДОЦЕВСКА БОЖИНОВСКА ВО ВИДЕОТО.

 

 

Коментари

коментар(и)