(ВИДЕО) Костовски: СДСМ инвестира во Куманово

За четири години со поддршка на Владата предводена од СДСМ во општина Куманово инвестирани се над 120 милиони евра. СДСМ инвестира во Куманово, кое цели 11 години беше заборавено од ВМРО-ДПМНЕ, истакна на прес конференција актулениот претседател на ОО СДСМ Куманово, Мартин Костовски. Нагласи се дека обновени 85 километри локални и регионални патишта.

-Куманово-Свети Николе, Куманово-Никуштак, Куманово-Опае-Слупчане-Белановце, целосно се реконструирани. Пелинце, Куманово- Крива Паланка, регионалниот пат од село Војник до Страцин и Страцин-Крива Паланка, граничен премин Деве Баир, како главни патни инфраструктурни артерии кои не беа чепнати повеќе од 50 години. После долги години се работи и на пругата Бељаковце-Крива Паланка-истакна Костовски.

Костовски нагласи дека особено важни за кумановци се и трите проекти кои се реализираат со поддршка на централната власт односно СДСМ, Соколана, спортската сала и Спомен костурница.

-Со поддршка на Владата на СДСМ направени се три училишни спортски сали, едната за економското училиште, втората е во училиштето во Черкезе и третата сала е во техничкото училиште. Проект поддржан од централната власт е канализација во село Тромеѓа, рекреативен центар Студена вода, канализација во село Речица, реконструкција на Театарот. Од овде заклучокот е јасен, СДСМ е на страната на кумановци и СДСМ инвестира во Куманово, никој друг-нагласи тој.

Во оваа насока посочи Костовски, градоначалникот на Куманово, Максим Димитриевски би требало да се откаже од коалиција со двоецот Мицкоски-Груевски.

Коментари

коментар(и)