ВИДЕО: Локалниот совет за превенција со препораки

Во организација на Општина Куманово и Отсекот за превенција при СВР Куманово денеска се одржа состанок на Локалниот совет за превенција.

На средбата се разговараше за состојбите во сообраќајот во градот, јавната безбедност во текот на претстојните празнични денови, питачењето, девијантните појави за уништување на јавниот имот и состојбата со свинската чума на територијата на општината.

Надлежните се согласни дека за поголема безбедност во сообраќајот во Куманово потребна е и многу поголема соработка меѓу општинските надлежни служби за сообраќај и сообраќајната полиција.

Коментари

коментар(и)