ВИДЕО: Лоша година и за органските производители

Климатските промени предизвикаа проблеми и кај производителите на органска храна. Реагираат на временските услови, но бараат и промена на стратегијата. Субвенции има, но не ги даваат посакуваните резултати. Велат не постои можност за формирање задруги, парцелите се мали а културите различни. Сторија на Елена Георгиевска.

Коментари

коментар(и)