(ВИДЕО) Меѓународен боксерски турнир „Мирослав Петровиќ“

Во чест на поранешниот боксерски тренер Мирослав Петровиќ, во Куманово се одржа вториот меѓународен меморијален турнир. Покрај спортистите од Македонија, Србија, Црна Гора, Косово и Бугарија, присуствуваа и големите боксерски имиња од поранешна Југославија. Љубителите на боксот проследија над 20 борби, во различни категории. Во чест на Петровиќ, на турнирот присуствуваа и големите боксерски имиња од поранешна Југославија. Вториот меѓународен турнир „Мирослав Петровиќ“, го организираше боксерскиот клуб Куманово 84, со поддршка на Општина Куманово и боксерската федерација на Македонија.

 

 

Коментари

коментар(и)