ВИДЕО: Недоволно средства за реконструкцијата на кумановскиот театар

Министерството за култура одобри само 50.000 евра за реконструкција на кумановскиот театар. Средствата се недоволни за да продолжи третата фаза, која предвидуваше замена на кровот и поставување на светлосен мост. Надлежните се надеваат на дополнителни средства, но тоа може да биде и идната година. Актерите пак се надеваат дека министерството ќе биде и „нивна мајка“ и дека ќе ги слушне нивните барања.

Коментари

коментар(и)