ВИДЕО: Објект од поранешна касарна предаден на државното училиште „Киро Бурназ“

Државното средно училиште, Регионален центар за стручно образование „Киро Бурназ“ доби на користење објект од поранешната касарна „Христијан Тодоровски Карпош“. Врз основа на одлуката на МОН направено е примопредавање на објектот, а реконструкцијата ќе започне во најкус можен рок.

„Учениците од паралелките на албански наставен јазик конечно ќе добијат можност да учат во современи услови, како што и заслужуваат“, истакна директорката на државното стручно училиште Весна Трајковска.

Коментари

коментар(и)