ВИДЕО: Од 1 јули ќе стартува проектот со еден „таг“ да се плаќаат патарините во земјите од Отворен Балкан

Од 1 јули ќе стартува проектот со еден „таг“ да се плаќаат патарините во земјите од Отворен Балкан.

Тоа значи дека наместо да запираат или да купуваат дополнителен уред или картичка, возачите ќе може со еден уред да платат патарини и во Македонија и во Србија.

 

Коментари

коментар(и)