(ВИДЕО) Општината ќе ја подобрува хигиената, а граѓаните – еколошката свест

По расчистување на реката Којнарка, општина Куманово продолжува со расчистување на речното корито на Кумановка. Тампонирање и асфалтирање на улици во приградските населби, но и во централното градско подрачје се само мал дел од градежните активности што периодов ги реализира локалната самоуправа. За следните активности на општината повеќе од изјавата на градоначалникот Максим Димитриевски.

Коментари

коментар(и)