(ВИДЕО) Општина Куманово меѓу најуспешните за прибирање даноци и такси

Општина Куманово е меѓу најуспешните општини во делот на прибирање на даноци и такси. Раководителот  на Секторот за даноци и такси при Општина Куманово, Ненад Стојановски гостувајќи во емисијата „СТАВ“ истакна дека е задоволен од финансиската дисциплина на кумановци.

Наплатата како што посочи Стојановски е значајно подобрена од 2019 година кога „Македонска пошта“ почнала да ги доставува решенијата кон граѓаните. Претходно тоа го правеле доставувачи од општината, па доставата често доцнела.

Коментари

коментар(и)