ВИДЕО: Осомничената лекарка за примање мито, вратена на работа

Очната лекарка која е осомничена за земање мито е вратена на работа во општата болница во Куманово.

Директорката на кумановската болница Снежана Захариева, информира дека кривичната постапка е во тек, претходно била изречена дисциплинска мерка за времено отстранување, но согласно законот немаат право да изречат забрана за вршење дејност.

Таа е вратена на амбулантски прегледи, но не и на оперативни, за кои е осомничена за мито.

Коментари

коментар(и)