ВИДЕО: Поранешни вработени во ЧИК добија по 10.000 денари врз основа на тужба до Врховен суд

На сметките на повеќе од 500 поранешни вработени во ЧИК Куманово легнаа по 10.000 денари, пари добиени врз основа на решение по поднесена тужба до Врховен суд за повредено право – нерешен стечај во разумен рок.

ЧИК Куманово е во стечај од 2004-та година.

Од иницијативниот одбор на поранешни вработени во ЧИК ги повикуваат и останатите 400 бивши колеги да поднесат тужби.

Коментари

коментар(и)