ВИДЕО: Производителите на сончоглед реагираат на климатските промени

Производителите на сончоглед регираат на лоши климатски услови, ниска откупна цена и неорганизиран пласман.Во кумановско Романовце опаѓа бројот на производители на оваа маслодајна култура. Велат цената е ниска, а маката голема. Сторија на Елена Георгиевска.

Коментари

коментар(и)