ВИДЕО: Раното откривање на ХИВ инфекцијата е најзначајно

Од почетокот на годината во Куманово е регистрирано едно лице новоинфицирано со ХИВ вирусот. Со инфекцијата, но и болеста СИДА во оваа општина живеат 23 лица, повеќето мажи. Епидемиолозите со став животот на овие лица може да продолжи со редовна терапија. Но, велат раното откривање на инфекцијата е значајно. 1-ви декември се одбележува како Светски ден за борба против ова заболување.

Коментари

коментар(и)