ВИДЕО: Расте интересот за планинарење во кумановско

Зголемен е интересот за планинарење. Граѓаните се почесто се одлучуваат урбаниот хаос барем за викендот да го заменат со природа. Но искусните велат колку повеќе луѓе на планина, толку поголема опасност од повреди и несакани дејствија. Апелираат да се почитуваат правилата на планината, бидејќи таа секогаш го има последниот збор.

Коментари

коментар(и)