ВИДЕО: Рециталот за Блаже Конески пуштен и во Москва

Рециталот посветен на македонскиот великан Блаже Конески, изработен од група уметници од Куманово, премиерно е прикажан во библиотеката во Москва. Станува збор за проектот кој се изработи по повод 100 годишнината од раѓањето на Конески. Организацијата е на Здружението Биди Своја, а учествуваа неколку уметници од градот.

Коментари

коментар(и)