ВИДЕО: Се одржа првиот државен Street Workout натпревар

Во сабота се одржа првиот државен Street Workout натпревар. Организатори на настанот се Street Workout Club „Bar Gladiators“ од Куманово.

-Станува збор за прв државен натпревар од ваков вид. Претходно имавме меѓународни но овој пат одлучивме да биде само на државно ниво. Натпреварот е во соработка со општината, општинскиот сојуз на спортови. Првична очекувана бројка беше околу 20, но еве сега веќе влеговме над 30. Ова го правиме заради промоција на спортот, развивање на регионално ниво-посочи Даниел Каранфиловски, претседател Street Workout Club „Bar Gladiators“.

-Во Куманово е доста голема заинтересираноста се повеќе гледам помлади генерации како доаѓаат тука и вежбаат. Многу ми е драго што го имаме овој парк, кој е најдобар во државата-дополни Роберт Ангеловски, член „Bar Gladiators“.

Коментари

коментар(и)