ВИДЕО: Се чека на прекугранично решение за аерозагадувањето

Се уште нема решение за аерозагадувањето во Куманово. За проблемот се известени сите надлежни служби. Извор најверојатно по анализите на овластените инспектори од општината и државниот инспекторат за животна средина, е фабрика од Општина Прешево. Општина Куманово за проблемот ја извести и амбасадата на Република Србија.

Коментари

коментар(и)