(ВИДЕО) Тече реконструкцијата на театарот

До мај или јуни треба да заврши првата фаза од реконструкцијата на кумановските театар, информираат надлежните од Националната установа Центар за култура „Трајко Прокопиев“. Во моментов се работи на реконструкција на внатрешноста на објектот и надворешната фасада. Градежните активности опфаќаат санација и преадаптација на темелите, гледалиштето, сцената, канцелариите, помошните простории, кабините за тон, светло.

Коментари

коментар(и)