(ВИДЕО) Успешно се реализира проектот за помош и нега во домот, кој го спроведуваат „Порака наша“ и „Зафир Сајто“

Успешно функционира сервисот за нега и помош на стари и лица со попреченост, кој го реализираат Порака наша и Домот за стари „Зафир Сајто“. Обучени негователи им помагаат на овие лица во домашни услови, но и при извршувањето на секојдневните активности. Опфатени се 32 семејства во Куманово.

Коментари

коментар(и)