ВИДЕО: Фондацијата за култура и спорт годинава со над 40 активности

Над 40 проекти годинава ќе релизира Фондацијата за култура и спорт при Општина Куманово. Надлежните укажуваат дека значаен е бројот и на манифестации, кои не се директно под нивно покровителство, но сепак им излегуваат во пресрет на културните уметници и учествуваат во самата реализација. Веќе наредниот вторник е предвидено да се одржи традиционалниот велигденски концерт, на женскиот хор Свети Злата Мегленска од Скопје. Концертот ќе се одржи во Занаетчискот дом во 20 часот.

Коментари

коментар(и)