ВИДЕО: Францускиот амбасадор Сирил Бомгартнер во посета на Куманово

Амбасадорот на Франција во земјава, Сирил Бомгартнер денеска ја посети општина Куманово каде оствари средба со градоначалникот Максим Димитриевски, а оствари средба и со директорката на гимназијата „Гоце Делчев“, Марија Тодоровска. Ова средно училиште е единственото во Куманово во кое веќе 23 години успешно функционира билингвална македонско-француска паралелка.

Коментари

коментар(и)